Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norapartiet: Satsa på ett nytt trygghetsboende i Järnboås!

Annons

År 2011 bekostade Nora kommun utredningsskisser för ett kooperativt boende-mellanboende i Järnboås.

Efter nu åtta år av tystnad från Nora kommun gällande fortsättning och utveckling av denna typ av boende, föreslår Norapartiet att berört utskott/chef tar tag i frågan förslagsvis enligt följande:

Att kommunen snarast kallar till träff i Järnboås med ”Mellanboendegruppen” samt övriga intresserade. och i samband därmed undersöka hur stort intresset är för boendeformen och därefter redovisa underlaget och skisserna för Kommunstyrelsen som då kan ta ställning att om möjligt gå vidare.

Fördelarna är många bland annat att de äldre kan bo kvar i sin bygd, affären stärks och skolan får fler elever.

Ett möjligt boende med denna form i Järnboås kommer att vara ett lyft för hela denna del av Nora kommun. Många äldre som vill flytta till et t sådant boende kommer att friställa sina fastigheter för försäljning och nya invånare kan komma till bygden. Fördelarna är många bland annat att de äldre kan bo kvar i sin bygd, affären stärks och skolan får fler elever.

Som information kan nämnas att riksdagen föreslås besluta om trygghetsboende (tidigare mellanboende) till äldre, med ett investeringsstöd för att bygga den nya boendeformen. Förslaget föreslås träda i kraft den 2 april 2019.

Nu måste det bli en handlingskraftig verkstad som stimulera landsbygdsutvecklingen i Nora kommun.

För Norapartiet:

Jan Rylander

Lars-Erik Larsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons