Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Noras heltidsresa går på halvfart

Heltidsresan i Nora kommun startar i januari. Nej vänta! Vi kan inte erbjuda er heltid just nu så vi kommer bara helt ändra erat schema och låta alla oavsett procent jobba lika många dagar.

De som har haft turen att jobba var tredje helg byter till varannan helg men de delade turerna är fortfarande kvar. De ska enligt principen undvikas eftersom man inte ska jobba mer än 8 timmar per dag men kommer aldrig kunna undvikas så som bemanningen ser ut. Enkel matematik som till och med en enkel undersköterska kan räkna. Någon måste dela sig.

Ibland känns det som att detta vore en mer sanningsenlig princip att gå efter: Alla ska gå delade turer, gå hem obetalt mitt på dagen och göra det dubbla jobbet. Jag hoppas innerligt de uppfinner en kloningsapparat snart för mina barn vill träffa sin mamma oftare än varannan helg! För det är inte bara helgerna som blir påverkade. Vi ska göra fler pass, fortfarande jobba dag, kväll, natt, alla röda dagar.

Jag skulle vilja ha mer än fina ord från våran socialchef och en förklaring varför jag ska arbeta på ett sätt som ingen människa skulle vilja arbeta? Falska löften och tal om att våran arbetsmiljö ska bli bättre av detta undanbedes. Personalen har redan börjat lämna det sjunkande skeppet och jag är orolig vem som ska ta hand om våra gamla nu när covid-19 blossar upp igen!

Hoppas att någon drar i handbromsen innan det är för sent att rädda. Våra gamla är värda bra personal som har energin att ta hand om dom på det sätt som dom förtjänar!

”Trött undersköterska”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel