Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordback kan missa resten av säsongen

I hemmasegern mot Elfsborg i somras slog ÖSK-mittfältaren Fredrik Nordback på nytt upp sin fotskada. Nu utesluter inte Sixten Boström att lagkaptenen kan missa resten av säsongen.
– Det finns risk för det, säger ÖSK-tränaren.

Mot Gais i april bröt ÖSK-mittfältaren Fredrik Nordback ett mellanfotsben som höll honom borta från spel resten av vårsäsongen. Comebacken skedde i träningsmatchen mot IFK Mariehamn i slutet av juni, men redan en månad senare slog han på nytt upp samma skada i hemmamatchen mot Elfsborg.

Tvingades till operation

Det hela var så pass allvarligt att Nordback tvingades till operation i slutet av augusti, och trots att han så smått har börjat löpa finns det risk för att han missar de två återstående månaderna av säsongen.

– Fredrik är i dagsläget långt ifrån spel och frågan är om han hinner tillbaka innan säsongen är slut. Det finns hopp, men det gäller att vi går varsamt fram så att han inte åker på något bakslag. Gör han det är det definitivt kört, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Nordback själv vill inte se säsongen som förlorad, utan hoppas på att kunna spela åtminstone de fem sista matcherna.

– Det är svårt att säga när jag är tillbaka, men det är min förhoppning i alla fall, säger lagkaptenen.

Hur känns foten under löpträningarna?

– Jag känner ingenting av den, och det är ett litet steg framåt. Vi får se om jag kanske kan prova på några lätta bollpass nästa vecka. Men allt måste göras med en viss försiktighet.

Förutom Fredrik Nordback har även Tommy Wirtanen varit långtidsskadad sedan hemmamatchen mot Trelleborg den 17 maj. Där är dock prognosen positiv.

– Wirtanen tränar för fullt med laget. Sedan måste han komma ikapp fotbolls-och konditionsmässigt. Om några veckor är han säkert tillgänglig för spel, säger Sixten Boström, som kan tvingas undvara ytterligare två spelare i söndagens bortamatch mot Djurgården.

– Patrik Anttonen har fortfarande problem med sin fotskada och Anthony Flood har åkt på en bristning i vaden. Båda är frågetecken inför matchen.