Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordin: "Har aldrig känts så bra"

Nordin Gerzic har varit länge i ÖSK. Men aldrig haft en så bra känsla med sig in i en säsong tidigare. Här är Gerzics positiva lägesrapport inför genrepet mot Hammarby.

Han går in i sin åttonde hela säsong som allsvensk spelare i ÖSK.

– Det har aldrig känts bättre. På alla sätt. För mig personligen, sett till hur laget ser ut, hela klubben, supportrarna – allt, säger Nordin Gerzic.

32-åringen är proppfull av tillförsikt inför annandagens genrep mot Hammarby.

Efter avslutad träning på påskaftonens förmiddag.

Solen värmer, truppen är frisk och hel sånär som att Logi Valgardsson behöver några dagar till innan han kan gå igång för fullt efter en otäck knäskada.

– Helt ärligt, vi har en trupp som är mycket mer komplett än jag någonsin upplevt tidigare. Och det känns som att hela klubben är harmonisk och stabil som aldrig tidigare. Det snackas fotboll i stan igen, och folk är optimistiska. Det är kul, säger Nordin Gerzic.

Topp sex är det uttalade målet. Är det en blygsam målsättning?– Haha, ja, det kan man kanske tycka. Men det är något som hela klubben tillsammans satt upp som mål. Det betyder ju inte att vi helst vill komma sexa ...

Etta är också topp sex?– Så är det. Att vinna serien blir så klart väldigt svårt. Vi ska inte tro något annat. Men jag vet att vi har ett lag som kan vara med där uppe om vi får ihop alla bitar. När vi är som bäst är det få lag i Sverige som är bättre, säger Nordin.

– Det handlar om att vara stabil i 30 omgångar. Det lag som klarar det bäst vinner. Titta på Norrköping i fjol, de vann inte mot topplagen, utom i sista omgången mot Malmö. Men de hade inga svackor. Medan Göteborg å andra sidan var lysande ett tag, men hade en period då de inte var bra alls.

ÖSK å sin sida hade det jobbigt på våren, men avslutade med en ny utomordentligt bra höst.

Vad talar för att det inte blir så igen?– Att vi har en helt annan bredd, och spets, i truppen redan från start den här säsongen. Det hade vi inte i fjol, och inte året före heller. Sommarvärvningarna hjälpte oss mycket, inget snack om det. Nu har vi kvar både Astrit (Ajdarevic) och Broberg (Martin), plus att vi fått in killar som ”Mike” (Michael Almebäck) och Maic Sema. Vi kan helt enkelt bygga vidare på hösten, vi känner varandra och vet vad vi vill och ska göra, säger Gerzic.

- Ser man tillbaka på våren, så ska jag vara ärlig och säga att vi inte hade så mycket eget spel. Det var nästan bara kontringar offensivt. Där har vi en helt annan bredd och spets nu. Vi kan hålla i bollen, bygga anfall, men vi kan kontra också.

Din egen roll är ganska tillbakadragen i planen. Vi ska kanske inte räkna med massor av målgivande passningar från dig?– Det är riktigt. Min roll är att vara ett sorts nav, kan man säga. Jag ska starta anfallen, styra tempot lite i vårt spel. Se till att de där framme får bra möjligheter att göra poäng och mål.

Du var ganska ensam i den rollen fram till sommaren i fjol?– Ja, vilket gjorde att motståndarna kunde ställa två gubbar mot mig, och förstöra vår uppbyggnad. Det kan de inte nu. Tar de bort mig så finns det killar som Astrit och Broberg som tar det. Vi blir svårare att läsa, svårare att störa. Det är en viktig del i att jag tycker att det ser mycket bättre ut. Vi har bra alternativ på många positioner. Funkar det inte så kan vi byta och få till ändringar som vi inte hade material till tidigare, säger Nordin.

Han påpekar:

– Som det såg ut i dag på träningen är Kalle (Holmberg) på bänken. Han som varit vår bäste målskytt i höstas och under våren. När hade vi råd att ha det så senast? Vi kommer att kunna spela på betydligt fler spelare i år, och det är en förutsättning om vi ska kunna var stabila nog för att vara med i toppen.

För egen del då, hur är formen?– Jag känner mig jättepigg, och samtidigt väldigt lugn. Det är en bra kombination. Fysiskt känns det väldigt bra, men det är lika viktigt att huvudet mår bra. Sammantaget har jag aldrig känt mig bättre.

En skön, men försiktig optimism.

– Det är en väldigt bra känsla. Sedan är det ett enormt jobb som ska göras, och det är alla medvetna om. Men det här med att vara med i toppen – jag ser inga hinder.

Måndag eftermiddag är det genrep mot Hammarby. Sedan väntar allsvensk premiär mot Djurgården söndagen därpå.

– Man känner att det börjar bli allvar. Det blev lite konstigt på försäsongen, med cupspelet som vi tog på stort allvar och ville vinna. Att sedan gå tillbaka till träningsmatcher, man tappar lätt lite fokus då, även om det inte är medvetet. Det är svårt att vara där till hundra procent.

Ingen risk för det den närmaste tiden.