Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordin: "I år ska jag göra fler mål än ifjol"

ÖSK förlorade med 2-1 mot svenska mästarna AIK.
Men här kommer ändå dagens glada löfte från Örebros målskytt:
- I år ska jag göra fler mål än ifjol, säger Nordin Gerzic.

Trots förlusten var det ÖSK-mittfältaren som stod för matchens absoluta höjdpunkt. I den 20:e matchminuten damp bollen ner vid hans fötter efter ett hoppslag på mittplan. Nordin snurrade snabbt runt och drog till från cirka 25 meters håll. Bollen fick en dykande bana och borrade sig in i Tomi Maanojas bortre burgavel, helt otagbart.

- Jag kände direkt att jag fick på en härlig träff, säger Nordin Gerzic.

Förra säsongen noterades den tekniske mittfältaren sällan i målprotokollet. Det hände bara en gång – men då var det också mot AIK i en match som slutade 1-1 hemma på Behrn arena.

- Det skottet var också hårt. Men dels var det en retur, dels stod jag ju långt in i straffområdet. Det här var därför mycket snyggare, ler han.

Är du missnöjd med din utdelning förra året?

- Självklart. Jag är mittfältare, då måste jag göra mer än ett mål på en hel säsong. Så enkelt är det. Men jag lovar att det ska bli fler i år.

ÖSK hade så långt dominerat matchen i den mäktiga inomhusarenan med en takhöjd på 24 meter. Marcus Astvald rev upp stora sår med sina löpningar och mittfältet styrde det mesta av skeendet. Men i andra halvlek åt sig AIK mer in i matchen. Kvitteringen svarade mittbacken Walid Atta för efter att ha få stå helt fri på ett inspel från Martin Mutumba.

I mitten av halvleken drabbades också ÖSK av ett par skador. Per Johansson, högerback för dagen, tvingades bland annat halta av med stukad vrist. Innan ÖSK hunnit byta gjorde Pontus Engblom segermålet från just den yta som Per tidigare hade täckt.

- Vi var klart bättre i första och minst lika bra som dem i andra. Ändå förlorar vi efter två bjudningar igen. Så kan vi inte hålla på när det blir allvar, analyserar Nordin Gerzic.

Han tillhörde skaran som fick halta av planen innan slutsignalen. En skada i ljumsktrakten gjorde sig påmind.

- Jag har känt av lite hela den här veckan. Men jag hoppas det bara är en krampkänning och inte något allvarligare, säger han.

Mittfältsmotorn har annars haft en i princip skadefri försäsong och känner sig starkare än någonsin. Det tackar han det nya träningsupplägget för.

- Vi har spelat mer med boll och inte löpt så mycket som tidigare. På så vis har alla fått upp flåset och tempot på ett helt annat sätt.

- Jag har bestämt mig för att det här ska bli mitt år. Jag känner mig starkare.

Förbättringen bekräftas också

av ÖSK-tränaren Sixten Boström:

- När vi i veckan genomförde ett fystest hade hela truppen bättre värden än någonsin tidigare uppmätts. Det känns ju bra och är nödvändigt om vi ska kunna utvecklas och hålla ett högre tempo i matcherna.

Vad säger du om förlusten mot AIK?

- Vi gjorde en jättebra match med bara några få svackor i varje halvlek. Resultatet är egentligen skit samma så här års, men det känns bra att veta att vi kan stå upp mot svenska mästarna.

Provspelaren Mame Niang fick hoppa in med kvarten kvar då han bytte av Kim Olsen på topp.

- Jag ville få in lite fräshare ben och möjligheten att slå lite högre bollar mot straffområdet i slutet. Vi får se om han får längre speltid på söndag, säger Sixten

Boström som också passar på att uppskatta Per Johanssons insats som ovan högerback:

- Han är ett bra alternativ och gör alltid ett gott försvarsjobb. Nu har han klarat sig bra mot två skickliga yttrar, både Elfsborgs Bajrami och AIK:s Mutumba.