Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordin: "IFK:s spel passar inte mig"

Han är IFK Göteborgs spelare, och får inte spela för ÖSK på Gamla Ullevi i kväll. Och Nordin Gerzic verkar inte ha några planer på att återvända till Blåvitt.

- IFK spelar inte en fotboll som passar mig, det har alla insett. Jag trivs väldigt bra i ÖSK, med sättet vi spelar fotboll, säger Nordin.

Nu är det förstås inte så enkelt. Gerzic har ett kontrakt med IFK som sträcker sig över den här och nästa säsong. Och låneavtalet mellan klubbarna, det som bland annat säger att han inte får spela mot IFK, går ut den sista juli.

Nordin Gerzic säger det inte rakt ut, men det är rätt uppenbart att han helst av allt stannar i Örebro och ÖSK permanent. Lika uppenbart är han irriterad över att tvingas stå över matchen.

- En sjuk regel. En konstig grej att det blivit vanligt att göra så. Nu spelar jag för ÖSK, då spelar det väl ingen roll vilka vi möter, säger han.

Inför säsongen 2012 skrev Nordin Gerzic ett långt kontrakt med IFK Göteborg. Ett lag som under Mikael Stahres ledning skulle byggas om från det gamla 4-4-2-tänket och bli ett ”spelande” lag. Det blev inte alls som Gerzic tänkt sig. En trög inledning på säsongen gav en snar återgång till den traditionella blåvita fotbollen.

- IFK vill vinna boll i rätt lägen, sätta hög press och gå på djupet direkt. Ett spel som bygger på att utnyttja motståndarens misstag. Precis tvärtemot hur ÖSK spelar. Vi bygger vårt spel på att vara bra själva, att försöka styra spelet genom eget bollinnehav. Och det är ett spel som tilltalar och passar mig oerhört mycket bättre, säger Nordin.

Som däremot inte ångrar flytten till Göteborg.

- Nej, inte alls. Åren där har gjort mig till en bättre och mer komplett fotbollsspelare. Jag har slipat mycket på mitt defensiva spel, blivit bättre i duellspelet och på att skära av ytor. Nu är jag dessutom riktigt bra tränad, och känner att det här kan bli min bästa säsong hittills i karriären.

- IFK Göteborg är en fantastisk klubb, det vill jag säga att jag tycker, men de spelar ett spel som inte passar mig. Det är bara att acceptera.

Han hyllar ÖSK-tränaren Peo Ljung och hans stab, och det sätt att spela fotboll som Ljung står för.

- I ÖSK får jag göra det jag är bra på. Jag är involverad mycket i spelet och är på tå hela tiden. Jag har fått tillbaka hungern som gör en till en bättre spelare.

Gerzic menar också att ÖSK fortfarande har mycket att lära.

- Det finns mycket att slipa på, och det gör vi varje dag. Främst tycker jag att vi slarvar bort för många av våra egna chanser, vilket kan bero en del på orutin. Vi behöver bli mer bestämda när vi kommer till avslut. Med bättre kvalitet i den delen hade vi inte förlorat en enda match hittills, för vi har skapat väl så många chanser som motståndarna i varje match.

I kväll får ÖSK klara sig utan Gerzic. I stället tar av allt att döma Marcus Pode plats på mittfältet bredvid Sam Mensah och Mohammed Saeid.