Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordin saknas mot Syrianska

På lördagen spelar Örebro SK sin första match på det nya konstgräset på Behrn arena. Men laget får klara sig utan starka trion Nordin Gerzic, John Alvbåge och Magnus Kihlberg i träningsmatchen mot allsvenska nykomlingen Syrianska FC.

Efter fyra raka förluster utomlands på försäsongen, och sammanlagda målskillnaden 3–10, hoppas ÖSK-tränaren Sixten Boström att första segern kommer på hemmaplan på lördagen.

– Mentalt är det bra att vinna någon match. Men ännu viktigare är att vi har en känsla att vi gör framsteg i vårt spel, säger Boström.

ÖSK tvingas undvara några av sina nyckelspelare mot Syrianska.

John Alvbåge är sjuk och målet vaktas av Peter Rosendal.

Hängig Gerzic vilarNordin Gerzic har känt sig hängig en längre tid och tvingas till vila.

– Nordin blev sjuk redan under jul- och nyårsuppehållet och har en infektion som inte går över. Han har fortsatt träna men kört lite på minus hela tiden och varit mycket trött. Nu måste vi göra något åt saken och enda sättet är att vila, säger Boström som inte kan svara på hur länge mittfältaren blir borta.

Magnus Kihlberg känner av sin gamla skada och står över även han. Dessutom är nye anfallaren Andreas Haddad ett frågetecken – ljumskproblem – inför mötet med sin gamla Södertäljerival.

Startelvan tas ut på lördagen.

Läs mer inför matchen i lördagens NA, papperstidningen!