Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordin: "Skulle ha skjutit själv"

Nordin Gerzic serverade Kalle Holmberg sista stora chansen mot Brage, men målvakten räddade. Och ÖSK fick nöja sig med 1-1 mot superettans superjumbo.

- Kanske skulle ha skjutit själv, så här i efterhand. Men jag tyckte att han hade ett bättre läge så därför spelade jag, säger Gerzic.

ÖSK lyckades inte besegra Brage som efter premiärsegern i Ängelholm nu radat upp 24 raka matcher utan seger. Därmed är dalalaget rekorddåligt i superettans historia.

Nordin Gerzic var precis som alla andra besviken efteråt, men säger:

- Vi skapade tillräckligt mycket lägen för att vinna matchen. Vi slog jättemycket inlägg och vi kommer till chanser, men bollen går inte in. Precis som mot Ängelholm, säger han.

Har det blivit lite ängsligt i laget nu när allt ska avgöras?

- Ja, kanske det. Vi har många unga spelare och så. Men vi gör det som krävs för att vinna matchen. Tyvärr gör vi inte mål.

- Vi behöver höja oss ett snäpp till. Upp med alla ett hack, inklusive mig själv. Från målvakt till sista spelare, fortsätter ÖSK-mittfältaren.

Din egen insats? - Helt okej. Jag inledde med något misstag men spelade upp mig. Och flåset börjar komma.

- Det är nytt spelystem och nya spelare så det tar lite tid. Samtidigt tycker jag att vi gjort det bra.

På söndag sätter sig ÖSK-truppen på bussen och åker 65 mil upp till Jämtland för måndagens bortamatch mot Östersund.

- Jag har aldrig spelat i Östersund. Jag har inte ens sett dem spela. Men Peo (Ljung)  kommer att ge oss den information som vi behöver och sen är det bara att tuta och höra, säger Gerzic.

Efter mötet med Östersund möter ÖSK i tur och ordning Landskrona (hemma), Örgryte (borta), Gais (hemma) innan man avslutar borta mot Ljungskile den 2 november.

Dina tankar inför de fem avslutande omgångarna?

- Det är bara att borra ner huvudet och köra. Det finns inga genvägar i fotboll. Alla tror på Peos spelidé och vi tror på att styra matcherna med stort bollinnehav, säger Gerzic och avslutar:

- Tyvärr har vi två kryssmatcher i rad där vi borde ha haft sex poäng. Tråkigt att vi inte vinner, men vi skapar tillräckligt mycket för att vinna, säger Gerzic.