Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordmark målskytt: "The fox in the box"

Publiken på Behrn arena kan knappast klaga på avsaknaden av dramatik i matchen mellan ÖSK och Hammarby. Bortalaget ledde vid två tillfällen, men ÖSK gick segrande ur duellen – efter en svettig straffräddning av Jacob Rinne i den 95:e minuten.

Här kan du läsa mer om matchen, samt läsa ikapp matchrapporteringen för vad som hände – minut för minut!

Inför matchen talades mycket om saknaden av avstängde lagkaptenen Robert Åhman-Persson. Hans ersättare gjorde dock ett minst sagt starkt intryck. Daniel Nordmark tog plats bredvid Nordin Gerzic på innermittfältet, imponerade från början till slut och krönte sin insats med att göra ett av målen för ÖSK.

Alexander Axén kallade efter matchen Nordmark för ”The fox in the box”, för hans förmåga att dyka upp i situationer just som den vid målet, lite från ingenstans, men som slutar med ett mål för hans ÖSK.

– Främst skönt att kunna vinna. Och helt underbart av Jacke när han räddade den straffen. Han gjorde flera avgörande räddningar i dag, säger Nordmark.

Och du fick komma in och göra mål?

– Ett superinlägg från Logi (Valgardsson) ute till vänster. Jag fick skallen på så det var inte mer med det.

Berätta om matchen?

– Vi hade stundtals problem att reda oss men krigade på. Det gick lite upp och ned men vi spelade upp oss och förtjänade att vinna.

Din egen insats?

– Jag försöker alltid göra mitt bästa, men jag är bara glad att vi vann.

Gör du anspråk på en plats i startelvan nu?

– Det är coach som bestämmer vilka som spelar. Jag gör mitt jobb när jag får chansen.

Framtiden får utvisa om Nordmark får fler möjligheter att dyka upp från ingenstans. På helt rätt plats, vid helt rätt tillfälle.

Läs mycket mer om matchen i tisdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning här intill. Där finns snack med matchhjälten Jacob Rinne, olycksförföljde Michael Almebäck samt med ovane målskytten Brendan Hines-Ike!