Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordmark skadad: "Kommer inte chansa"

ÖSK-mittfältaren Daniel Nordmark missade senaste matchen på grund av skada och går nu en kamp mot klockan.– Jag hoppas kunna vara med mot Norrköping, säger han.

När ÖSK-truppen tränade på onsdagen var det en del spelare som inte kunde delta fullt ut i alla övningar. En av dem var Daniel Nordmark, mittfältaren som under sommaren tagit en allt fastare plats i startelvan.

Men senast var han inte på plan när ÖSK blev överkörda av IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Detta trots att han fanns med i matchtruppen.

– Jag åkte med men vi tog beslutet att det inte skulle fungera, berättar han.

Anledningen är en krampkänning i framsida lår.

– I vissa moment känner jag av det. Jag fick det ett par dagar före avresan till Göteborg. Vi hoppades det skulle släppa men det gjorde det inte riktigt, säger Daniel Nordmark.

För att bli kvitt skadan ägnar han därför mycket tid åt massage, cykel och akupunktur. Under onsdagspasset gjorde han också en del specialövningar med Eidur Sigurbjörnsson, mittbacken som klev av skadad i Göteborg, under överinseende av fystränare Jimmy Högberg.

På söndag väntar hemmamatch mot IFK Norrköping.

– Jag hoppas vara delaktig men kan inte säga helt hundra just nu, säger Nordmark.

Vad kommer att bli avgörande?

– Det är alltid en svår avvägning om man ska spela med en känning eftersom det kan bli värre och leda till en bristning. Om det är väldigt krampaktigt kommer jag inte att chansa. Det blir en dialog mellan mig, tränarna och det medicinska teamet.

Under våren var Daniel Nordmark bänkad en del. Men sedan den allsvenska omstarten har han tagit plats från avspark i samtliga matcher förutom den senaste. Bland annat gjorde han ett drömmål hemma mot Malmö FF.

– Det har känts bra i sommar sedan vi förändrade lite på mittfältet. Men det är ingen idé att spela småskadad. Jag får fortsätta jobba hårt för att få bukt med problemet, säger han.

Hur har veckan annars varit efter storförlusten i Göteborg?

– Jättejobbig för alla, även vi som inte spelade. Det var en fruktansvärd plump. Men det är bara att dra lärdom och gå vidare. Vi har snackat igenom det hela och nu måste vi skaka av oss det för att sikta framåt.

Hur ser du på er situation i tabellen?

– Vi måste självklart prestera mera och se till att bättra på poängskörden. Vi ska fortsätta jobba stenhårt för det och höja oss den sista delen av säsongen.

Övriga spelare som saknades på ÖSK:s onsdagsträning var Alhassan Kamara, långtidsskadad, Sam Mensah, knäskadad och Jacob Rinne. Målvakten hade fått lite extra ledigt som kompensation för U21-mästerskapet då övriga truppen hade semester.

Noteras kan också kanadensiske mittbacken André Hainault inte tränar med truppen.

– Vi ska sätta oss ned och utvärdera läget. I hans fall var det bara aktuellt med U21-matchen mot Åtvidaberg. Inga träningspass finns inplanerade, det var uppgjort i förväg, säger ÖSK:s Magnus Sköldmark.