Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordström: "Vi vek ned oss"

Fanny Nordström storspelade för Rynninge mot ÖSK Söder. Målvaktens insats var dock förgäves.– Vi vek ned oss, säger hon.

ÖSK Söder och Rynninge gjorde upp i ett prestigefyllt division 1-derby på Grönpepparparkens IP under onsdagskvällen.

Gästerna fick, smått turligt, en drömstart. I den 13:e minuten nickade hemmalagets Lisa Lindahl olyckligt in Ingrid Ericsson Jogstens hörna bakom en chanslös egen målvakt i Ida Lindell.

– Vi satte en bra press på dem, och försökte att inte hamna i situationer som skulle tvinga oss till att försvara, säger Rynninges målvakt Fanny Nordström, 18.

Visst, Rynninge lyckades komma i ett par farliga kontringar, som kunde ha resulterat i en utökad ledning med bättre skärpa, men det mesta kom ändå att handla om att sköta de defensiva uppgifterna för laget.

– Det blev så att vi började att backa hem, trots att vi inte ville det.

ÖSK:s press tilltog alltmer i den andra halvleken, och Nordström stod pall för mängder med skott. Då 63 minuter spelats stoppade hon Freja Olofssons avslut efter en vass sidledsförflyttning. Kvarten senare räddade hon Sara Sandbergs friläge.

– Räddningen på Frejas skott kändes bäst. Den var viktig i det läget. Jag kände att jag hade en bra chans att ta Saras skott när hon kom fri.

I slutminuterna tappade Rynninge orken. Fullständigt. Olofsson och Sabina Håkansson gjorde – inom loppet av fyra minuter – varsitt snarlikt mål, och vips så var ledningen försvunnen upp i det tomma intet. Någon kraft att forcera för en kvittering fanns inte, de dryga fem minuterna som återstod till trots.

– Vi vek verkligen ned oss. Samtidigt så fick vi sota för våra misstag, eftersom vi inte drog iväg bollen före deras båda mål. Vi schabblade bort det här, tyvärr.

Rynninge är, efter 2–1-förlusten, kvar som tia i tabellen under det fruktade nedflyttningsstrecket.

– Om vi ska kunna hålla oss kvar i den här serien, så gäller det att vi gör mål på våra chanser. Något annat finns inte.

Kan du glädjas lite åt din egen prestation, ändå? Du stod för massvis med högklassiga parader.

– Nej, det kan jag faktiskt inte, säger en mycket besviken Fanny Nordström.

Läs mer om matchen i torsdagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.