Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det Ericssons tur att visa lojalitet

Även i dag går de anställda på Ericsson i Kumla till jobbet. Det har de gjort dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år...

Annons

Och de fortsätter, trots de besked som företaget lämnade på tisdagen. Det är något för företagsledningen att begrunda. Det är inte första gången som de lojalt går till jobbet samtidigt som de tvingas tänka tanken "hur ska det bli med mig och min familj om jag förlorar jobbet?"Visst är varsel om uppsägningar en del av en marknadsekonomi. Arbetsplatser försvinner. Nya arbetsplatser tillkommer. Så fungerar det. Hur smärtsamt det än kan vara så är det fri handel och marknadsekonomi som har gjort Sverige till ett rikt land.

Problemet är att Ericsson verkar vara ledarlöst. Läckan till Svenska Dagbladet för en tid sedan om kommande nedskärningar var ett tecken på en dragkamp. Någonstans i organisationen har det gnisslats tänder. Någon ansåg till slut att det låg hans eller hennes intresse att läcka dokument så att planerna kom till allmänhetens kännedom.Orsaken till tandagnisslet är att Ericsson har svårt att orientera sig i en föränderlig omvärld. Marknaden för mobil infrastruktur kommer inte att växa lika snabbt som förr. Även i fattiga och avlägsna länder finns det numera utbyggda system för mobiltelefoni. När vi använder våra mobiler så letar vi upp trådlösa nätverk för att kunna ringa, skicka meddelanden eller surfa, utan att det belastar vårt abbonemang. Molntjänsternas betydelse ökar.

Utvecklingen av ny teknik fortsätter givetvis. Men vart är Ericsson på väg? Den 25 juli tvingades Hans Vestberg avgå som vd. I augusti beskrev tidningen Affärsvärlden företagsledningen som "en enda röra". En anonym ingenjör sade till tidningen att det rådde handlingsförlamning.En annan intressant händelse var att löneförhandlingarna mellan företaget och företrädare för företagets ingenjörer bröt samman strax före midsommar. Företaget ville att två tredjedelar av ingenjörerna skulle nöja sig med samma lön som förra året. I ett modernt teknikföretag sätts lönerna individuellt. Den enskilde ska veta att ett bra jobb belönas.

Företagetsledningen drev en linje som möjligen kunde fungera på bruksorter under 60-talet – men inte i ett teknikföretag år 2016. Dessutom är det knappast någon bra idé för ett företag som Ericsson att göra sig ovän med just ingenjörerna.Förra året kostade vd:n Hans Vestbergs "lönepaket" 61 miljoner kronor. Jag hör i och för sig inte till dem som gnäller över höga löner i första taget. Tänk om Hans Vestberg hade kunnat leda Ericsson till nya framgångar. Tänk om han hade kunnat peka på innovationer som säkrade jobben i Kumla och Borås. Då hade 61 miljoner varit helt okej. Men det gjorde han uppenbarligen inte.

I det paket som lades fram på tisdagen ingår att 1 000 personer ska rekryteras från högskolor och universitet i Sverige för att stötta företagets kompetensuppbyggnad. Bra. Men låt oss då hoppas att de som åstadkommer nya innovationer belönas – och att löneförhandlingarna inte kommer att skötas som på en bruksort under 60-talet.Nu inleds förhandlingar om nedskärningarna. Under tiden fortsätter de anställda i Kumla att gå till jobbet. Dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad ... De visar sin lojalitet med företaget – nu är det Erissons tur att visa lojalitet med sina anställda.