Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det plogat på sjön

Årets kyliga start har byggt is på sjöarna. Det är upplagt för en skridskotur på Rynningeviken på onsdagen – om man står ut med kölden. Det ska bli 15 grader kallt.

Annons

– Den norra delen av Rynningeviken har bärig is. Den är dock svårframkomlig på grund av att det ligger snö på isen. Men kommunen har plogat en bana från Rävgången ut till Lindholmen, meddelar Bernt Lindell som läser in israpporter på telefonsvararen 019-26 30 00 varje morgon.

Men även om det har gjorts en snöfri bana på sjön så måste man vara försiktig när man ger sig ut på isen, betonar Lindell.

– Naturisar är föränderliga. Råkar och sprickor kan bildas fort.

Isdubbar, ispik och livlina ska man ha med sig – och man ska inte åka skridskor ensam.

Om man inte har egna skridskor kan man hyra vid Rävgången, från klockan 10 på förmiddagen. Det är Rynninge IK som sköter uthyrningen.

Parkeringen intill Rävgågnens raststuga är öppen.

Raststugan ute vid Lindholmen är dock inte öppen på onsdagen. På sin hemsida skriver Lindholmens vänner att man hoppas kunna öppna raststugan och serveringen på lördag.

Vintervädret

Här är den senaste prognosen