Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu drar Region Örebro län in personalens bananer – för att spara

Region Örebro läns nya hälso- och sjukvårdsdirektör meddelar nu personalen via regionens intranät att den ekonomiska situationen är mycket oroande, att vi måste spara och att: ”alla medarbetares bidrag är viktiga”. Inget fel i det men en av orsakerna till ökade kostnader, och även ett stort problem för vården i regionen i sig, är kompetensförsörjningen. Det vill säga att det är svårt att få sjuksköterskor, undersköterskor och läkare att ta anställning i regionen och ännu svårare att få dem att stanna kvar.

I det läget tar regionens administrativa och/eller politiska ledning beslutet att den stressade sjuksköterskan, undersköterskan eller läkaren inte längre ska få möjligheten att äta en banan eller ett äpple från avdelningens fruktkorg, samtidigt som många av dem ofta inte hinner med sin kafferast eller lunchrast! Alla fruktkorgar ska tas bort som en sparåtgärd. Många, inte alla, arbetsplatser erbjuder några gratis frukter per vecka vilket är både bra för personalens hälsa och ett sätt att visa dem uppskattning så att de trivs och stannar kvar. Självklart dras sedan länge en summa från de regionanställdas löner för kaffe och en macka till frukostfikat. Men nu inte längre någon frukt.

Vi regionanställda som eventuellt stannar kvar förväntar oss en redovisning för alla kostnader och avdrag på lön/arvode som görs av regionens administrativa och politiska ledning vid möten och konferenser. Alla medarbetares (och politikers) bidrag är viktiga!

”Regionanställd (än så länge)”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel