Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu firar han 50 år som ekiperare

Från dåtidens strikta klädsel till dagens ledigare mode. Benny Boström har under sina femtio år som ekiperare sett trenderna komma och gå.

Det var i NK:s herraffär allting startade. Där påbörjade Benny Boström den karriär som herrekiperare som kom att vara i femtio år.

Efter tio år lämnade han NK:s för ett jobb på Domus i Hagfors. De utbildningar Benny fick inom KF-koncernen var också de som fick honom att hoppa på tåget som egenföretagare.

– Jag hade varit anställd i alla år och nu kände jag verkligen för att bli min egen, berättar han.

Sagt och gjort. Benny tog över Trolanders herrekipering, vilken i grund och botten är den affär han driver i dag.

Många modeväxlingar

Modeväxlingarna genom åren har varit många. Benny minns såväl vadmalsbyxan som spetsbyxan, med blandad förtjusning. Likaså konstaterar han att ett par jeans av känt märke kostade 29 kronor när han började sälja dem.

– Kostym, skjorta och slips var ett måste när jag började på NK:s. Och så skulle man ha både ulster och hatt – i den åldern, suckar han.

Dagens klädmode är förenklat och ledigt, säger Benny. Och då inte på ett negativt sätt.

– Det är ett trevligt mode. Man behöver inte ha kostym för att vara fint klädd och det känns skönt.

– Men som med allt mode så kommer nog även kostym till vardags tillbaka, konstaterar han.

Under 28 år drev Benny även en butik i Ludvika. Det var också under åren som butiksägare av den dubbla graden som dammodet introducerades i butikerna. En inte så stor skillnad förutom på en punkt.

– Tjejer tittar och provar fler plagg innan de beslutar sig medan killar bestämmer sig på en gång, bara det passar.

Letar efterträdare

Bennys målsättning har hela tiden varit att kunna ha ett 50-årsjubileum. I och med att han inom kort uppnår pensionsåldern är nästa mål att sälja butiken. Spekulanter finns, men ännu är inte affären klappad och klar.

– Men jag ser fram emot många fina dagar på golfbanan.