Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu följer vi Örebro Hockey från insidan – med största hockeysatsningen någonsin: "Finns ett otroligt intresse"

Direktrapporter från varenda träning, dokumentärer och djupgående reportage.
Följ med oss på insidan av Örebro Hockey.
Den här säsongen bevakar vi varje skär som laget tar.

Här följer du vår insiderapportering under hela säsongen!

Jalas Arena, 8 mars:

30 sekunder kvar i Mora. Tom Wandell går in i offensiv zon med pucken på backhandssidan, halkar omkull i högra tekningscirkeln men får ändå fram pucken till Sakkari Manninen. Finländaren, som inte gjort mål på 12 matcher, stöter in 3-0 och Örebro Hockey andas ut. Laget är kvar i SHL.

På lördag är vi tillbaka i arenan där kontraktet säkrades i våras.

Mora borta, men nya spelare, nya förhoppningar och nya frågor:

Har Aaron Palushaj 45 poäng i sig den här vintern också? Fortsätter kometkarriären för Marcus Björk? Hur bra är Rasmus Rissanen egentligen och blir det någon ordning på powerplayspelet?

NA hoppas besvara allt detta och lite till i vår största hockeysatsning någonsin. Nu går vi på insidan av Örebro Hockey med djupare reportage, dokumentärer och direktrapporter från alla träningar.

– Läsarna kan förvänta sig en grej om dagen. Minst. Vi kommer att ha en hög närvaro och ha för vana att vara på plats på träningarna och alltid ge senaste nytt. Däremellan kommer vi även satsa på långläsningar och reportage för att komma närmare spelare och ledare i föreningen, säger David Hellsing som är redaktör för satsningen tillsammans med Lasse Wirström.

– Det finns ett otroligt stort intresse kring Örebro Hockey och vi ska vara kanalen dit supportrar vänder sig för att få allt om klubben. Vi kommer även att sjösätta ett studioprogram där vi enbart pratar Örebro Hockey som vi kommer köra en gång i veckan.

Rent sportsligt, vilka förväntningar har du på lagets säsong?

– Jag har ganska så höga förväntningar på Örebro. De förväntar sig själva att ta steg framåt och spela slutspel. Jag tror att laget är så pass bra att de kan gå till åttondelsfinal åtminstone vilket skulle vara en stor framgång sett till de senaste turbulenta åren.

Vad eller vem kommer vi prata och skriva om mest, tror du?

– Det brukar ju ofta tyvärr handla om tråkigheter som hjärnskakningsproblematik, raseri mot ligan eller domarfrågor och det sistnämnda har ju redan börjat med upproret mot domarbasen Ulf Rönnmark. Sista ordet lär inte vara sagt där, säger David Hellsing.

Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia, kommenterar storsatsningen:

– Det är ett givet val för oss. Hockeyn engagerar våra kunder på ett sätt som få andra ämnen kan mäta sig med. Vi har visserligen satsat stora resurser tidigare också, men nu tar vi det till en nivå till och gör vår största satsning någonsin på hockeyn, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på MittMedia.

Hur kommer det att märkas?

– Vårt löfte till fansen är att vi kommer leverera minst en story varje dag om Örebro Hockey. Dessutom får man som kund hos oss tillgång till appen och sajten Hockeypuls, som berättar om det hetaste i hockey-Sverige och är ett perfekt komplement till den lokala bevakningen, säger Mattias Wallström.

– Om man gillar hockey, och Örebro i synnerhet, så törs jag lova att man inte blir besviken om man hänger med oss i vinter.