Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu går rollatoranvändare i Örebro samman i ny förening

Replik

Tack Lennart Jansson för insändaren i NA, lördagen den 4 januari, under rubriken: ”Rollatorn är fantastiskt”. Tack också NA för informationen om uppfinnaren till rollatorn (”rullatorn”).

Rollatorns utveckling här i Sverige går tillbaka till slutet av 70-talet (1978?). Många har Aina Wifalk, född i Lund och dog i Västerås, att tacka för denna ”uppskattade uppfinning”. Aina hade en idé, nämligen, att så många människor som möjligt skulle få hjälp att kunna gå själva. Hon själv hade, trots sin unga ålder på grund av polioskada varit i behov av hjälpmedel under många år.

Många minns säkert ifjol, och som NA skrev om: ”en och annan motionär lyfte på ögonbrynen när de fick syn på rullatortåget som drog fram genom Örebro,” en söndag eftermiddag. Rollatorpromenaden gick då från Slottsparken till Stadsparken. Förhoppningsvis blir det repris på detta till våren.

Några idéburna individer har bildat en ideell förening här i Örebro och vågat kalla sig för: Aina Wifalks vänner. Föreningen ska ha sitt första konstituerande sammanträde fredagen den 17 januari 2020, kl 10 i Haga bibliotek. Många med mig är övertygade om att en sådan här aktivitet kan skapa mötesplatser och kan främja hälsa samt skapa gemenskap för rollator (rullator) användarna med flera.

Vi behöver många intresserade medlemmar och stödjare. Hjärtligt välkomna att vara med.

Alazar Menghestu

Initiativtagare, Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel