Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ger sig även förbundet in i debatten om lättklädda kvinnor vid speedway-VM: "Är förödande"

VM-arrangörerna står på sig – de tänker inte ta bort lättklädda "grid girls" vid tävlingarna i Hallstavik.
Norrtälje kommun har protesterat. Nu får de också motorförbundet i ryggen.
– När man då ser det här på tv och den syn på kvinnor som förmedlas, så är det förödande, säger ordföranden Håkan Leeman till DN.

Annons

En storsponsor till speedwayens VM-serie ligger bakom de lättklädda kvinnor som presenterar heaten och kan sägas motsvara boxningens rondflickor.

Och VM-arrangörerna vägrar att plocka bort dem, trots att Norrtälje kommun har protesterat när nu tävlingarna ska ta sig till Hallstavik.

Men nu får de hela motorcykelförbundet i ryggen som har protesterat i ett öppet brev.

– Vi har formulerat oss ganska skarpt, av den anledningen att vi tycker att det är en viktig fråga., säger ordförande Håkan Leeman till DN.

Han tycker att sponsorn har haft för stor makt i frågan och att det är en katastrof för jämställdheten inom motorsporten.

– Det är av flera skäl. Dels för att vi vill vara ett modernt förbund som vill stå för moderna och tidsenliga värderingar. Idealiskt vill vi komma upp i fifty-fify i fördelning män och kvinnor i våra sporter, och när man då ser det här på tv och den syn på kvinnor som förmedlas, så är det förödande för att rekrytera kvinnliga utövare.

Mer om debatten kring grid girls:

(+)  Kommunen kritisk efter GP-arrangörens svar – Ingrid Landin (MP): "Ett icke-svar"

(+)  Pove Persson: "Det är 2018 nu – bort med de lättklädda tjejerna från speedwayovalen"

(+)  Pove Persson: "Debatten kring grid girls får mig tyvärr att skratta åt nåt som inte är det minsta roligt"

Speedway-pampens uttalande väcker idrottsministerns avsky: "Fullständigt otidsenligt"

(+) Pove Persson: "Är Torben Olsen från vettet eller är han bara väldigt rädd?"

(+) Debatten om grid girls: Ingrid Landin (MP) – ”Vi som feministiskt parti bara måste driva frågan vidare”

(+) Debatten om grid girls i speedwayen: "Vi har markerat och det får räcka" – Nu går kommunen in för att stötta Rospiggarna i VM-arrangemanget fullt ut

(+) Pove Persson: Bråket med GP-arrangören om grid girls är bra – men är det värt risken att GP i Hallstavik bara blir ettårigt?