Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu hyllas vi i hemtjänsten men vad händer sedan?

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Jag både förstår och inte förstår i dag varför alla hyllar oss i hemtjänsten i just coronatider. Vi gör inte mer än vi brukar hos våra kunder. Såklart är det just nu en speciell situation och det är brist på personal och skyddsutrustning, som vi alla eftersöker men som inte finns.

Vi tar alltid hand om våra kunder både med och utan corona och försöker se till att de får vad de vill ha och vad de behöver, vilket inte är så lätt när tiden ser till exakt när vi ska vara där och klockslaget när vi ska gå därifrån. Det har innan corona varit problem med många olika personal hos kunder och den stress hemtjänsten har.

Vi vill kunna ta hand om våra kunder utan stress och press, vi vill hinna lyssna på dem vad de har att berätta och göra vad de vill att vi ska göra utan tidspress. Hemtjänsten fungerar inte alls som den ska i dagens läge, corona eller inte. Just i coronatider tas det upp så mycket om äldre och hur utsatta de är, men de är faktiskt lika utsatta utan viruset. Det uppmärksammas ibland på Kalla fakta och andra liknande program hur de äldre som behöver hjälp har det, men det tas aldrig på allvar, det tas upp några veckor och så svalnar det och glöms. Men just nu är corona på tapeten och då blir det mycket större att de äldre och våra kunder är så viktiga.

Min fråga blir då: – Är de inte så viktiga annars? Jag menar absolut inte att jag inte ta detta på allvar men jag menar att alla våra kunder är viktiga vilken tid det än är!

”Katarina”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel