Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu måste ÖSK satsa framåt

Det har varit en silly season i allsvenskan lika kall som vintern. Nästan kriminellt utdragen.
Men nu vågar jag nästan slå vad om att det kommer börja hända saker i ÖSK. Mest för just en vad.

ÖSK är snart tre veckor från den allsvenska starten. Kim Olsen står vid sidan med en blödning i vaden. Ingen stor sak. Men ändå en väckarklocka. I dagsläget tränar Kim inte ens.

På samma centerposition lite längre bakom har Robin Staaf lidit av en krånglande höft i över ett år och Michael Jidsjö har haft knäproblem i två år. Kvar är unge Marcus Astvald och tidigare proffsaktuelle Roni Porokara på kanterna. Och än så länge också Eric Bassombeng – som på den sista träningen i Nerja självmant uppsökte mig och berättade att han hoppades hitta en ny klubb. Han gjorde det överraskande nog på bra engelska. Jag som i ett par års tid använt massa olika franska tolkar och i bland även lagkamraten Bertin Zé för att kunna förstå vad Eric säger.

Jag vet inte om ”Basse” matat på med Google translate hela natten för att tydligt nå ut med sitt budskap. Men oväntat var det. Med Per Jonsson som ny agent och en uttalad vilja att byta klubb tippar jag på att Bassombeng går i sommar.

Den något bräckliga anfallsuppsättningen gör att ÖSK säkert kommer att intensifiera jakten efter en ny center den närmaste veckan. Allt annat gör mig förvånad. ÖSK har haft en akilleshäl i målgörandet. Sixten Boström erkänner det. Bli inte förvånad om silly season plötsligt börjar tina upp med några nya provspelare inom kort. ÖSK avvaktar fortfarande med att ta ett beslut kring Viking Stavangers senegalesiske måltjuv Mame Niang, 25.

Jag är övertygad om att Lennart Sjögren och kompani vill se ett par andra alternativ före en eventuell ny kontakt med Viking. För någon dundersuccé kan Niang inte ha gjort under sin provträning. Då hade han förstås redan haft Behrn arena som hemmaplan.

Efter den plaskblöta starten på veckan här på spanska solkusten blev det till slut en bra avslutning. Väder är mycket. Nästan allt tänker förmodligen du själv när du tittar ut genom fönstret.

ÖSK har fått in ny positiv energi i Lasse Mosander som högljutt avlastar Sixten Boström i instruktörsrollen under träningarna. Dessutom skön i snacket:

– Jäkla journalister som bara sätter sig ner. Ni får gå in sist i bussen och ta de platser som blir över, sa han med glimten i ögat – 02.45 – när bussen förra veckan lämnade Örebro för Arlanda.

ÖSK väntar en vecka till med att spika årets målsättning och traditionsenligt utse lagkapten. Jag tippar att det trots allt blir topp 4 och Fredrik Nordback. Jag önskar att det blir en ännu starkare profilering med en plats i Europa som bonus men helst jakt på medaljer.

Det skulle ge genomslag i riksmedia och ett ökat intresse för ÖSK.

Jag hoppas föresten ni sett Hermans webb-tv-inslag på na.se med Micke Almebäck forcerande rakt in i en stenmur under träningsmatchen mot Zenit. Inslaget påverkade många. När jag vaknade på morgonen dagen efter hade jag sms från Aftonbladet, Expressen, TV4 och Eurosport.

Nästan lika sjuk grej som när en gammal lagkompis till mig knorrade en frispark över mål. Bollen landade rakt på en kossa.