Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska bästa platsen förstans resecentrum utredas

Ska Örebros nya resecentrum ligga på Norr, Söder eller mitt emellan?

Utredningen om Norrcity tycker att resecentrum ska ligga där det ligger. Fastighetsägaren Per Johan Behrn och regiondirektören Magnus Persson föreslog i en debattartikel nyligen en flytt till området runt Södra station.

– Alla är överens om att vi redan har växt ur dagens resecentrum. Kapaciteten räcker inte till, säger landstingspolitikern Jonas Karlsson (S).

Nu ska Trafikverket medfinansiera Örebro kommuns utredning om var resecentrum ska ligga.

– Det är ett projekt som ska se över var det finns möjlighet att växa och öka kapaciteten i framtiden då både tåg- och busstrafiken ökar, säger Trafikverkets Christian Mineur.

Frågan är var?

– Vi ska inte flytta resecentrum längre norrut. Det måste ligga nära centrum, säger Jonas Karlsson och funderar på om det går att bygga på höjden.

Kommunalråden Lena Baastad (S) och Kent Persson (M), sa ju på en rak fråga i samband med utredningen om Norrcity att resecentrum ska ligga där det ligger. Frågan är om utredningen kommer fram till något annat resultat?

Det byggs inga nya vägar eller järnvägar i länet under 2011. I stället går pengarna till trafiksäkerhetsåtgärder, cykelbanor och kollektivtrafikanläggningar.

Nästa stora vägprojekt i länet blir riksväg 49 mellan Gustavstorp och Rude (riksväg 50). Byggstart årsskiftet 2012–2013. När den sträckan är klar väntar Kvarntorp-Svennevad. Trolig byggstart 2016.