Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska de äldre få komma ut och grilla 

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Kommunen lägger 2,1 miljoner kronor för att de äldre ska få komma ut lite extra i sommar.

Pengar i budgeten som inte har gått åt omfördelas till att ge möjlighet till extra aktiviteter i form av utevistelser för dem som bor på boenden under programnämnd social välfärds ansvar,

– De kostnader som budgeten var avsedd för uppkom inte, och då fick vi ett ekonomiskt utrymme, och i stället för bara lägga pengarna på hög vill vi använd dem till utevistelse för dem som bor inom social välfärd Det är allt från gruppboenden till vård- och omsorgsboenden till sociala boenden, säger Rasmus Persson (C), ordförande i Programnämnd social välfärd.

Alla boenden får del av pengarna. De ska användas till extra aktiviteter som möjliggöra en ökad utevistelse på boendet. Det kan exempelvis handla om att att köpa blommor, solskydd, grillar och odlingsbänkar eller göra en resa.

– Vi har gjort det här tidigare och då fick enheterna ansöka om pengar. Nu pytsar vi ut till boendena så får de avgöra själva. Sedan gör vi en uppföljning och har boendet inte gjort något, så får de betala tillbaka pengarna, säger Rasmus Persson.

Var det någon mot beslutet i nämnden?

– Nej, det var rätt mycket halleluja, säger Rasmus Persson.