Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska julgranen ut – örebroare kan lämna granar på Stortorget

Tjugondag Knut dansas julen ut. Men många vill göra sig av med sin barrande gran tidigare än så. I flera städer finns speciella återvinningskärl för julgranar, kolla på din kommuns hemsida.

På en del orter kan man till och med få granen hämtad. Om det inte finns en speciell granåtervinning kan trädet i stället klippas ner och lämnas som trä- eller trädgårdsavfall.

Trädgårdssajten Odla.nu tipsar också om att de tunnaste grenarna kan läggas längst ner i en ny kompost för att ge bra luftcirkulation.

I Örebro kan du lämna din julgran på Stortorget på måndag den 15 januari. Mellan klockan 17 och 19 tar kommunen emot granar vid den nedre delen av torget vid den stora granen. Den som vill kan också lämna in julgranen gratis vid någon av kommunens återvinningscentraler eller ristippar.

I Kumla går det att lämna in granen vid Centralförrådet på Östra gatan 2. Mellan fredag den 12 januari och måndag den 15 januari kan du lämna din gran i en container. Du kan också lämna din gran dygnet runt på återvinningscentralen i Kvarntorp. Granen ska läggas i högen med ris och kompost. I Kvarntorp finns den utanför själva återvinningscentralen.

På de andra länskommunernas hemsidor finns ingen specifik information om granåtervinning.