Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ansökan för muskelsjuke Alexey

"Det är ett brott mot Alexeys mänskliga rättigheter att leva under utvisningshot." Det skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande. Nu har de skickat in en ny ansökan till Migrationsverket om uppehållstillstånd för 13-årige Alexey Prosvirnikov. 

Annons

Muskelsjuke Alexey Prosvirnikov bor med sina föräldrar i Fellingsbro. Den 12 december förra året skulle han ha utvisats till Ryssland, men av olika skäl verkställdes inte utvisningen. Sedan dess har han levt i ovisshet. Lennart Bondeson (Kd), tillsammans med familjens juridiska ombud Alida Malm, har reagerat på detta och återigen ansökt om uppehållstillstånd.

- Det föreligger verkställighetshinder som i juridisk mening innebär en ny omständighet, därför ansöker vi igen om uppehållstillstånd. Då gränspolisen inte kunde avvisa Alexey efter samråd med medicinsk expertis i december, kan det inte heller göras senare då Alexeys medicinska hinder är bestående, säger Alida Malm i pressmeddelandet.