Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny brandstation i Karlskoga

I mars påbörjas bygget av Karlskogas nya brand-station. Sommaren 2014 ska det stå klart.  Plats är Boforsudden. Totalbudgeten är på 68,6 miljoner kronor.

1940 byggdes den nuvarande brandstationen. Anläggningen är sliten och omodern. Till exempel är garageportarna för låga för moderna räddningsfordon. Några hundra meter bort ska nu den nya stationen byggas.

– Det blir en toppmodern anläggning på 3 130 kvadratmeter. Vi får 6,6 miljoner kronor från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, resten satsar kommunen, berättar Stefan Larsson, chef på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Bergslagens räddningstjänst, BRT, ska hyra lokalerna. I februari gör kommunen markarbetena på bygg-

platsen.

Sedan bygger NCC, på totalentreprenad, den nya stationen.

– Den 1 september 2014 bör vi vara på plats i de nya lokalerna, säger Anders Nilsson, förbundschef på BRT.

Brandstationen på orten har diskuterats i flera år.

Olika alternativ har lyfts fram, från renovering av nuvarande hus, nybygge centralt i Karlskoga till en gemensam station utanför tätorten tillsammans med Degerfors.

– Med en gemensam station hade vi inte klarat insatstiderna som gäller, säger Nilsson.

I samband med inflyttningen i de nya lokalerna ska äldre utryckningsfordon bytas ut. Investering sker också i en ny ledningsplats för BRT.