Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny fastighetsägare för studentbostäder

Sbo har sålt sina studentfastigheter i Grythyttan och Hällefors. Köpare är Daniel Jansson från Kumla.

Sista januari var affären och övertagandet klart mellan Statena bostadsomvandling och Daniel Jansson som driver bolaget Din studentbostad i Grythyttan Hällefors AB, ett bolag som tidigare hette DJ Bilcenter i Kumla AB.

Daniel Jansson är egen företagare nom bostadsbranschen sedan tio år. Han äger och förvaltar sedan tidigare bostad- och industrifastigheter i Värmland, Ljungby och Kumla. De två bolag han driver består av totalt ett par hundra lägenheter samt ett tiotal lokaler.

Jansson tar i egenskap av ny fastighetsägare i Hällefors kommun över all förvaltning och uthyrning av studentbostäder på de aktuella adresserna. Det gäller Magasinsgatan 3, 5, 7, 12, 14, Kyrkogatan 15, och Badvägen 2 i Grythyttan samt Hemgårdsvägen 13E, Hammarvägen 1, 3 och Vallonvägen 4 i Hällefors.

Sbo är nöjd med affären som anser att Daniel Jansson har den erfarenhet och engagemang som krävs för en bra fortsatt verksamhet.

Sbo köpte fastigheterna 2006 av Hällefors kommun. Därmed har Sbo kvar endast en fastighet i Hällefors, i kvarteret Lärkan. Den förblir i Sbo:s ägo och ska enligt plan byggas om och anpassas till kommunal förskoleverksamhet samt boende för äldre.