Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny festival med rockabilly i Vretstorp

På lördag arrangeras Vretstorps rockabilly- och rock’n’rollfestival för första gången. Men kanske inte den sista.

Annons

Nio band uppträder på lördagskvällen. Blue Walley Boys, The Radicanes och Creep Cats från Värmland respektive Mariestad får sällskap av sex länsband från Studiefrämjandet. Hardemo Rockers, Pålsbodabanden Slam Bang Blues och Ditch Boys samt Kumlabanden Midnight Teds, Get Back och The Wait ställer alla upp och spelar gratis på festivalen som arrangeras av Vretstorps folkets park och Studiefrämjandet.

Country och blues också

– Det kommer att bli mest rockabilly och rock’n’roll, men det finns även utrymme för country och lite blues, berättar Christer Folkesson från Studiefrämjandet.

Det är första gången som en festival med nämnda musikinriktning anordnas, men rockabilly är absolut inget nytt i Vretstorpsparken.

– Vi haft många spelningar med rockabilly här i parken och det är populärt, man kan inte säga annat, konstaterar Alf Sunesson från folkparken.

– Om det går bra kommer vi att börja arbeta på en ny festival till nästa år så fort vi kan. Det skulle vara roligt om det här kunde bli en återkommande festival, tycker Christer.

Festivalen har 18-årsgräns.

Annons