Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förening ska sättafart på Fellingsbro

Fellingsbro socken är arbetsnamnet på en intresseförening som är under bildande. Föreningens syfte är att tillvarata invånarnas och ortens intressen och angelägenheter.

Annons

– Vi håller på att bli bortglömda. Föreningen ska bland annat vara en länk mellan invånarna och kommunen, men även andra myndigheter. Det här är värt ett försök, säger Anders Ahrel, sammankallande i den arbetsgrupp som tillsattes för en tid sedan.

Orten har redan en intresseförening, För Fellingsbrobygdens framtid. På senare år har den inte gjort mycket väsen av sig.

– FFF kom ju till för att Fellingsbro skulle bilda en egen kommun. Nu verkar det som föreningen somnat för alltid. Sockenföreningen kommer att haka på riksorganisationen ”Hela Sverige ska leva”. Så småningom hoppas vi få del av de fem miljoner kronor kommunen avsatt till satsningar på landsbygden.

Stormöte på torsdag

Den 25 mars kommer ett stormöte att hållas i folkhögskolans aula. Då är det meningen att en förening ska bildas och att en styrelse ska väljas.

– Förhoppningen är att en styrelse kan bildas utan att någon av oss i arbetsgruppen är med. Vi hoppas på några yngre personer. Det finns några namn som håller på att bearbetas.

Tanken är att bara enskilda personer ska kunna vara medlemmar i sockenföreningen. I övrigt ska det finnas arbetsgrupper, exempelvis för föreningarna och affärsidkarna.

– Arbetsgrupperna ska kunna sammanställa sina behov och önskemål och presentera dem för föreningen.

Den viktigaste frågan för föreningen blir att försöka jobba för bättre kommunikationer. Det här är en fråga som diskuterats från och till under mer än 25 år.

– Nu är det på tiden att det händer någonting. I dag finns inga kommunikationer med Arboga och knappt inga kommunikationer med Örebro. Det vore suveränt om vi kunde få till lokaltåg på sträckan Arboga-Frövi. Med en förening hoppas vi få större tyngd gentemot kommunen och myndigheter.

Anders Ahrel tror att många invånare i Fellingsbro tycker att någonting måste göras för att göra orten attraktivare. Men han frågar sig samtidigt om detta intresse är så stort att folk vill engagera sig.

– Jag hoppas förstås det.