Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för ÖSK - efter sent avgörande av Djurgården

Tidigt straffmål - sent avgörande. Förlust för ÖSK mot Djurgården i träningsmatchen på Behrn arena med 2-1.

Annons

ÖSK inledde piggt och skapade flera farliga målchanser i början av matchen, bland annat med en skarv från Victor Sköld och ett farligt avslut från Nahir Besara. Trots det så är det Djurgården som tar ledningen i matchminut 10 när DIF tilldelas en straff som Othman El Kabir placerar högt i ÖSK:s målvakt Oscar Janssons vänstra hörn.

ÖSK fortsatte med ett bra spel och gjorde en stark första halvlek men målen uteblev. Första halvlek bjöd på flera farliga lägen och Victor Sköld hade ytterligare ett fint läge att göra mål i 39:e minuten på nick efter ett inlägg från högerkanten men bollen gick strax utanför målet.

Djurgårdens farligaste målchans efter straffmålet skedde strax innan halvtidvila när Oscar Jansson lämnade en retur på Aliou Badjis avslut. Returen slogs in men målet dömdes bort på grund av offside.

Inför och i början av andra halvlek genomförde ÖSK flera byten. Johan Mårtensson, Nordin Gerzic och Victor sköld ersattes av Damien Plessis, Divine Naah och Jonathan Lundberg.

Andra halvlek startades bäst av Djurgården och i 58:e minuten hade Djurgården ett gyllene läge att utöka ledningen men ÖSK:s målvakt Oscar Jansson stod i vägen.

Efter dryga timmen spelad av matchen flyttade ÖSK upp spelet och hade en bra period med tre frisparkslägen men Djurgården behöll trots detta sin ledning. Men i matchminut 82 fick ÖSK utdelning när anfallaren Nahir Besara kvitterade genom ett lågt avslut i Andreas Isakssons högra hörn.

1-1 resultatet såg ut att stå sig men på övertid nickade Niklas Gunnarsson in avgörandet efter en fin frispark av Kevin Walker och matchen slutade 2-1.

Härnäst väntar hemmamatch på söndag mot tabelltvåan IFK Norrköping när allsvenskan drar igång igen.

NA sände hela matchen, vilken går att se i repris på na.se inom kort (för dig som är pluskund eller prenumerant).