Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för ÖSK Ungdom

ÖSK ungdom är fortsatt sist i tabellen efter fjärde raka förlusten, 0–4 borta mot Gauthiod. Och det var det inte så mycket att säga om.
– Det var likt många andra matcher under säsongen, säger tränaren Håkan Juhlin.

Serieledarna i division 2 norra Götaland, Gauthiod, hade en helt annan tyngd än ÖSK ungdom. Då hjälpte det inte att laget för dagen var förstärkt av Josef Ibrahim, som har fått känna på allsvenskt spel under sommaren.

– Gauthiod är rejäla och sätter sina målchanser så det bara smäller om det. Vi har det svårt i vårat straffområde, säger Håkan Juhlin.

En sekvens var talande för ÖSK ungdoms säsong och för att lag som ligger i botten aldrig får något gratis.

– Vi ligger under med 1–0 och det är en jämn tillställning när Kalle Holmberg drar ett skott klockrent i ribban. Bara tio minuter senare blir Simon Karlsson skadad och innan vi hinner sätta in en ny spelare gör de 2–0. Med en minut kvar av halvleken. Där avgörs mycket, säger Håkan Juhlin.

Däremot var det inget individuellt skickligt lag som ÖSK ungdom ställdes mot, enligt Håkan Juhlin.

– Det är ingen i Gauthiod som jag blev kittlad av. Individuellt är vi skickligare – men som lag har vi ingen chans. De är mycket mer kompakta, det är tyngden som avgör. Särskilt försvarsmässigt, där är vi för tunna och räcker helt enkelt inte till.

"Dyra läropengar"

Mycket går att förklara med åldern. ÖSK ungdom har ett väldigt ungt lag. Och Håkan Juhlin menar att hans adepter får lära sig den hårda vägen.

– Visst är det otroligt jobbiga förluster. Det är dyra läropengar. Men det är därför vi spelar. Hade vi mött juniorlag hade vi inte alls fått samma motstånd som mot renodlade seniorlag. Killarna ska lära sig och få erfarenhet. Men förutom att fortsätta utveckla spelarna så siktar vi på att ha två lag bakom oss när serien är slut, så att vi tar kvalplatsen.

Vad krävs för att ni ska klara det?

– Vi får inte hänga läpp, utan måste upp med hakan, säger Håkan Juhlin. Som vill framhäva lagkaptenen Daniel Björnqvist.

– Han ger aldrig, aldrig upp. Ger 100 procent i 94 minuter och visar bra inställning. En bra kapten.