Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förskola byggs i höst

Nu börjar planerna ta form för en ny förskola på Kyrkberget. Byggstart är planerad till 1 november och förskolan ska vara inflyttningsklar 1 oktober 2011.

Annons

Nu börjar planerna ta form för en ny förskola på Kyrkberget. Byggstart är planerad till 1 november och förskolan ska vara inflyttningsklar 1 oktober 2011.

Efter många års diskussioner togs i september förra året beslutet att det ska byggas en ny förskola på Kyrkberget. Nu har det kommunala bolaget Tredingen Utveckling AB har fått i uppdrag av kommunstyrelsen att gå vidare och det har tagits fram en ekonomisk ram. Redan nästa vecka hoppas Tuabs vd Roger Sixtensson att man ska kunna annonsera efter entreprenörer som vill stå för bygget.

Projektering kommer att ske under sommaren och byggstarten är planerad till 1 november. Elva månader senare ska verksamheten kunna flytta in.

– Som jag ser det är det en väl tilltagen tidsplan, säger Roger Sixtensson.

Fyra avdelningar

Den nya förskolan ska inrymma fyra avdelningar med 20 barn vardera. Miljövänlighet i material-valet är en viktig del och det kommer att bli ett lågenergibygge.

– Det kostar lite mer, men målet är att producera en byggnad som är billig att driva, säger Roger Sixtensson.

I samband med bygget av den nya förskolan ska användningen av hela Kyrkberget ses över. I den delen ingår förutom naturen, även den gamla kägelbanan och scenen som finns i området.

Den befintliga lekplatsen som ligger i närheten av där förskolan ska byggas kommer inte att bli kvar.

– Men förskolans lekplats kommer att vara öppen för allmänheten att utnyttja på kvällar och helger, konstaterar Roger Sixtensson.

Efterlängtad

Trycket på förskoleplatser i centrala Lindesberg är hårt och den nya förskolan är efterlängtad, men dock lite försenad. Tidigare pratades det om inflyttning redan vid årsskiftet 2010-2011.

Conny Johansson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, menar att förseningen ställer till vissa problem.

– Båda våra provisoriska förskolor, Ågården och Kristallen, är jättefulla. Speciellt på Ågården är det problem med att det är trångt och att lekplatsen är väldigt liten.

Samtidigt är han glad att det äntligen händer saker.

– Vi har saknat en central förskola. Det här blir bra och i en fin miljö.