Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny kontorschef som ser fram emot förändringar

– Det är kul med förändringar och det blir en utmaning att jobba på ett större kontor.Det säger Mikael Johansson, ny kontorschef på Bergslagens sparbank i Kopparberg.

Mikael Johansson känner sig nästan hemma i byn, och det trots att han knappt hunnit påbörja arbetet på Kopparbergskontoret.

Orsaken till det är, enligt honom själv, att han vuxit upp i Norberg, en bruksort utanför Fagersta, inte helt olik Kopparberg.

Bergslagens Sparbank i sig är också välkänd för Johansson. I nio år har han varit kotorschef på kontoren i Frövi och Fellingsbro. Innan dess var han företagschef på Lindesbergskontoret.

Läge för förändring

– Nu var det läge att göra en förändring. Att vara på ett och samma ställe för lång tid är inte bra, vare sig för mig själv eller för personalen, säger han.

När erbjudandet om chefsskapet vid Kopparbergskontoret kom var han därför inte sen att tacka ja.

Personalen kände han igen sedan tidigare. Nu återstår att lära känna ljusnarbergarna.

– Men det känns spännande att få möjlighet att lära känna människor på orten.

Johanssons ska, förutom att ha huvudansvaret för kontoret, till största delen arbeta med bankens företagsdel. Ännu en stor utmaning eftersom företagen i kommunen består av indust-rier och tillverkande företag, varav flera lite större företag.

– Vår vision är att bli ännu bättre på att möta våra kunder. Vi ska också vara mer aktiva och synas mer. En stor del av det ansvaret ligger på mig eftersom jag är bankens ansikte utåt.

Han ser också fram emot at arbeta mer med bankens engagemang i det ungdomsarbetslöshetsprojekt som nyligen startat.