Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny kurs: Lär dig överleva zombiekatastrof i Örebro

”Att överleva en zombiekatastrof.”
Det är namnet på ABF:s senaste kurs i Örebro.
– Det handlar om katastrofkunskap med inriktning på zombies, säger Emelie Bergermark på ABF.

I går hölls det första kurstillfället av ”Att överleva en zombiekatastrof” i Örebro. Och kursen tycks vara populär. Inte en enda plats är ledig.

– Vi skrev på nätet att vi skulle köra igång och innan vi hunnit trycka det i kursprogrammet var det fulltecknat och just nu står folk på kö, berättar Emelie Bergermark som jobbar som verksamhetsansvarig på ABF i Örebro.

Ok, men berätta om kursen?

– Alltså, namnet ska ses lite med glimten i ögat. Kursen går ut på hur man överlever en katastrof. Så det handlar bland annat om överlevnadskunskap och gruppdynamik, hur vi beter oss i extrema situationer. Inriktningen mot zombies handlar mer om att förhålla sig till ett fiktivt scenario.

– I diskussionerna som uppstår blir det mycket referenser till klassiska zombiefilmer och litteratur. Det är många zombiefanatiker i gruppen, om man säger så.  

Kursen kommer bland annat ha föreläsare från Civilförsvarsförbundet och andra överlevnadsexperter. Utgångspunkten är boken ”The zombie survival guide” av Max Brooks.

– Vi funderar redan på hur vi ska gå vidare och utveckla det här. Kanske kurser i självhushåll och tillverkning av traditionella hantverk, säger Emelie Bergermark.

Vårens cirkel kommer att vara vid fem tillfällen. En ny studiecirkel i ”Att överleva en zombiekatastrof” är redan planerad till hösten.