Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny läktare på motorstadion för 3,4 miljoner

Till sommaren ska speedwaybesökare kunna sitta under tak. Nästa vecka påbörjas byggandet av en ny läktare på motorstadion i Sannahed. Kumla Fastigheter bygger och speedwayföreningen Indianerna hyr sedan läktaren av dem.

Läktaren kostar 3,4 miljoner att bygga och ska ha plats för 800 besökare. Den har sittplatser och tak och är därmed betydligt finare än den järnläktare som fanns där tidigare.

- Det är en stor glädje för oss att den här läktaren byggs. Och vi tror det kommer att gå ihop sig, med tanke på att speedwaymatcherna blir allt mer välbesökta, säger Dan-Åke Moberg, ordförande i Indianerna. För att få ekonomi på det hela talas det om att sälja ut delar av de nya läktarplatserna via säsongskort, där den hängivne speedwayentusiasten på så vid kan köpa sig en egen läktarplats för hela säsongen.

Byggandet för också det goda med sig att det sker i form av ett arbetsmarknadsprojekt. Via Bygg Star, en privat vuxenutbildning som vidareutbildar byggjobbare, kommer tio lärlingar som tidigare var arbetslösa att anlitas vid byggandet. Entreprenör är Peab och de kommer att tillhandahålla två handledare för lärlingarnas arbete.

Byggandet av läktaren var tänkt att starta denna vecka, men sköts fram på grund av kylan. Nu räknar man med att inleda schaktarbeten på måndag.

- Vi har räknat med en byggtid på sex månader och trots förseningen nu i starten siktar vi fortfarande på att ha en färdig läktare till juli, säger byggledare Hans Nilsson.

Läs mer i torsdagens NA.