Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny lekplats på gång på Dalsta

Nora kommun tänker bygga en ny lekplats på Dalsta/Stensnäsområdet. Det kommer att ske i dialog med boende, föräldrar och framförallt barnen själva.

Under flera dialogträffar får de vara med, tycka till och ge sina synpunkter.

– Vi kommer att lyssna av vad barnen tycker är viktigt med en lekplats, var de vill att den ska ligga och så, förklarar Kicki Hendahl för Art Kod som håller i de workshops som ingår i dialogarbetet. Konstfrämjandet Bergslagen i samarbete med ABF och Kulturhuset, Örebro driver Art Kod, ett arvfondsprojekt med demokrati, konst, delaktighet och inflytande i fokus. Att barn och ungdomar får vara med och skapa sin närmiljö och det ”offentliga rummet” – som en lekplats.

Dialogen sker i flera steg, första tillfället nu 23 maj, sedan återkoppling och uppföljning.

– Och det bygger också på FN:s barnkonvention, förklarar projektledare Linnéa Hedkvist, folkhälsoteamet, som tillsammans med stadsträdgårdsmästare Arne Tschentscher, Kicki Hendahl och Anna Uhlin Landh från Art Kod och planeraren Frida Nilsson på BMB tittat på ett par tänkbara platser i området.

Lekplatsen beräknas kosta ungefär 450 000 kronor och byggas under våren 2016.

– Och så kommer det successivt att finnas information på en vägg i biblioteket, öppenhet är jätteviktigt, berättar Kicki Hendahl.

Dessutom följer studenterna Susann Cederlund och Karolin Masson vid Örebro universitet projektet och har skrivit ett par PM om barn, lek och medborgardialog, berättar Linnéa.

Projektbeskrivningen hittar du här intill