Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny leveranstjänst ska minska transporter – paket skickas med privatpersoner

Den nya leveranstjänsten Sendoo lanseras nu i Örebro. Konceptet ser ut så att privatpersoner som vill skicka något matchas med privatpersoner som ska köra samma sträcka. Detta för att bidra till färre transporter och erbjuda ett nytt fraktalternativ.

Annons

Den nya tjänsten satsats extra stort på i Örebro tack vare stadens logistikläge.

"Vårt mål är att underlätta för människor. Ofta vill man få saker levererade, av en anledning eller en annan, men det är körigt att till exempel hyra släpvagn och ta tiden att åka med sakerna. Sendoo löser detta och Örebro är extra intressant för oss i startskedet. Det är en medelstor svensk stad med ett av landets bästa logistiklägen", säger Sandra Kinnmark, medgrundare av Sendoo, i ett pressmeddelande.

På tjänstens hemsida lägger privatpersoner upp information med saker som behöver skickas från en plats till en annan. Det kan vara möbler, teknikprylar eller flyttkartonger. De registrerade förarna, också privatpersoner, kan också lägga upp information om vilka sträckor som de kör. Sedan kan både förare och sändare söka i tjänsten för att hitta varandra. Sändaren betalar sedan föraren genom Sendoo.

"Det är både onödigt och framför allt krångligt för privatpersoner i Sverige att boka enskilda transporter. Med Sendoo kan man skicka otympliga saker från dörr till dörr, samtidigt som man utnyttjar den kapacitet som finns i form av fordon som redan rullar på vägarna", säger Sandra Kinnmark i pressmeddelandet.

Tjänsten finns tillgänglig i hela landet och tillgängligheten styrs av om det finns några förare som passerar den eller de städer sändaren behöver skicka saker mellan.