Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny lokal nya möjligheter

Nu när lokalerna på Kullgatan står klara efter renoveringen blir det möjligt för alla handikappföreningar att använda en del av lokalerna.

Idén om att öppna socialförvaltningens lokaler för föreningar med anknytning till verksamheten, föddes i kommunens handikappråd för länge sedan.

I lokalerna i den gamla fabriksbyggnaden på Kullgatan arbetar ett 60-tal personer med funktionshinder eller annat behov av anpassad verksamhet, men på kvällar och helger står det tomt. Där finns nu, efter den omfattande renoveringen, en stor kafeteria och ett sammanträdesrum som nu kan lånas till föreningsmöten.

I torsdags hade socialförvaltningen bjudit in till ett möte för att höra vilka önskemål som finns. Men också för att prata om vad föreningarna kan bidra med. Ett tjugotal representanter från ett tiotal handikappföreningar deltog.

– Ett exempel är att Hörselskadades förening erbjöd sig att komma och hålla utbildningar om hörselnedsättning, berättar handi-kappomsorgens chef Madde Gustafsson.

– Nu hoppas vi att de återkommer med fler idéer om utbyte efter att de träffats i sina grupper.