Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny mardröm för Marcus

(UPPDATERAD 16.52) Förutsättningarna kunde inte vara bättre för Marcus Ericsson.
Men featureracet i Barcelona slutade med nytt bakslag då han tvingades bryta efter tio varv.

Annons

Det vill sig verkligen inte för Marcus Ericsson den här säsongen i GP2-serien. Efter karriärens bästa kval på fredagen var det pole position som gällde inför lördagens race. Och Marcus förvaltade det gyllene läget perfekt. Till en början.

Kumlakillen tog starten och drygade också ut sin ledning de första varven. Precis som han hade tänkt sig alltså. Men på det tionde varvet hände något. Han såg ut att få maskinproblem och passerades av flera bilar. Och slutligen blev han påkörd av Sam Bird, engelsmannen som Marcus även hade sina duster med när de båda körde för iSport-stallet, och tvingades bryta loppet med 27 varv kvar att köra.  

Därmed står Marcus Ericsson kvar på de fyra poäng i totalen som han skaffade sig i fredagens kval.

Med Marcus Ericsson ute ur leken blev det en riktig skräll överst på pallen. Holländaren Robin Frijns körde upp sig från startruta åtta och tog Hilmer Motorsports första seger i GP2-serien. Brasilianaren Felipe Nasr slutade tvåa och Jolyon Palmer blev trea. 

Läs mer om racet i söndagens NA, papperstidningen!