Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny operation för Nordback

Fotskadan som Fredrik Nordback slog upp i juli visade sig var värre än vad man först trodde.
I tisdags opererade mittfältaren foten igen.

I hemmamatchen mot Gais i april bröt ÖSK-mittfältaren Fredrik Nordback ett mellanfotsben som gjorde att han inte kunde spela mer under vårsäsongen. Han gjorde comeback i en träningsmatch i slutet av juni, men en månad senare, i matchen mot Elfsborg, var olyckan framme på nytt. De första beskeden sade att det inte var en så farlig skada och att han relativt snart skulle vara tillbaka.

– Jag vilade och det blev visserligen bättre men inte helt bra. Jag provade att jogga men efter tio meter gjorde det ont, säger Fredrik Nordback.

Spricka i foten

För två veckor sedan gjorde man därför en röntgen som visade att han hade en spricka i foten på samma ställe som den gamla frakturen. Att operera en spricka är ingen nödvändighet, men för att göra foten stabilare på längre sikt beslutade man ändå att operera i Fredriks fall.

– Man har tagit ut skruven som de satte dit efter första brottet och satt in en ny längre skruv. Sen har man grävt lite i sprickan för att reta upp lite och få den att läka bättre.

Ett bakslag kan tyckas men enligt Fredrik Nordback ska läkningen inte ta längre tid än de först uppskattade sex veckorna – trots operationen.

– Förhoppningsvis kan jag komma i gång och jogga i slutet av veckan.

Suget efter att spela minskade knappast när han såg lagkamraterna utklassa Helsingborg under lördagen.

– Det var underbart att se. Ren propagandafotboll och man satt och undrade om det verkligen var serieledarna vi mötte.

Men något delade känslor fanns ändå så klart.

– Det är jobbigt och nervöst att sitta bredvid. Jag vill ju vara med. Men det är en prövning i sig, säger Nordback som inte är särskilt orolig för att skadan ska ge långsiktiga men.

– Visst är det ett känsligt område eftersom en smäll slog upp det igen, men nu ska det bli mer stabilt.

Fysiken håller han i gång genom att springa i vatten och cykla. Fler matcher ska det bli under hösten, men frågan är när.

– Det blir en balansgång. Jag är väldigt sugen på att spela samtidigt som man inte vill dra upp det igen. Det gäller att känna efter själv.