Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny organisation fick nej

Någon ny organisation för kommunens nämnder blir det inte. Peter Carlssons (S) förslag att ta avveckla bildnings- och omsorgsnämnd röstades ner i fullmäktige.

Annons

Ks-ordförande Peter Carlsson har föreslagit att det i stället för nämnder inrättas beredningsgrupper under kommunstyrelsen. Han vill se en mer enhetlig organisation.

Kommunstyrelsen har tidigare sagt nej till förslaget. Det gör nu även fullmäktige.

– Grundtanken, själva idén, kan vara med i vårt fortsatta arbete. Kanske det passar bäst att beredningsgrupperna underställs fullmäktige. Detta kan vi fundera vidare på, säger Christina Johansson (M).

Susanne Grundström (S) anser också att det är bra om frågan lever vidare.

Demokratiberedningen får därmed i uppdrag att arbeta vidare med frågor som berör förändringar i den kommunala organisationen. Vidare får arvodesgruppen i uppdrag att se över bestämmelser om ersättning till förtroendevalda inför den nya mandatperioden. I gruppen ingår Bertil Johnson (S) som också blir sammankallande samt Samuel Eriksson (V) och Christina Johansson (M).