Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny provspelare aktuell för ÖSK

Det blir ingen fortsättning i ÖSK för veckans testspelare Jamar Dixon och Emil Magnusson. Men en ny kan dyka upp inom kort.

Annons

– Vi har ambitionen att försöka få med oss en provspelare till Portugal. Det kan till och med bli aktuellt till båda resorna, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung.

I början av februari flyger Örebro SK till Portugal för det första av två träningsläger – och turneringen Atlantic cup.Där ska ÖSK matcha mot isländska Hafnarfjördur den 5 februari, österrikiska Mattersburg den 8 februari och slovakiska Slovan Liberec den 10 februari.

Den 3-13 mars kommer laget att återvända till Algarve, då för en mer lägerliknande uppladdning. Men även då finns två matcher på programmet mot inhemskt motstånd. 

Den här veckan har ÖSK gästats av två spelare. 24-årige kanadensaren Jamar Dixon, från skånska division 2-laget BW90, och Emil Magnusson, reservmålvakt i Brage. Duon deltog i fredagens internmatch på Behrn arena. Men någon fortsättning blir det inte.

– Båda har gjort bra ifrån sig i veckan och har fungerat bra i gruppen. Men i nuläget kommer vi inte att gå vidare med någon av dem, berättar Peo Ljung.

Internmatchen spelades i tre perioder på vardera tolv minuter.

– Det handlade mer om att spela än att lägga in några taktiska moment.

Trots den begränsade speltiden tycker sig ÖSK-tränaren ha sett många positiva saker så här tidigt på säsongen:

– Jag har redan fått en hel del positiva formbesked om man nu kan tala om det så här års. Men några har startat säsongen riktigt bra, säger Ljung och nämner namn som nye mittbacken Erik Moberg, målvakten Jacob Rinne och Samuel Mensah.

Ljung vill också lyfta fram en annan detalj:

– Jag är kanske mest glad över att vaktmästarna lyckats hitta ett sätt att få planen i så bra spelskick trots det vinterväder vi haft i veckan. För oss har allt fungerat jättebra.

Noteras kan att i internmatchen deltog inte Tobias Nilsson, Ilir Berisha, Marcus Pode och Alhassan Kamara.

– Tobias och ”Crespo” är ändå så långt fram att de kunde varit med. Men vi valde att avvakta. Så här års handlar mycket om att ha kontroll på läget och inte förhasta sig, säger Peo Ljung.