Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny radiokanal kommer till Örebro – spelar 70-, 80-, och 90-talsmusik

Radiokanalen Star FM – som spelar 70-, 80-, och 90-talslåtar – har premiär i Örebro i sommar.

MTG-kanalen finns i dag endast i Stockholm och Göteborg. Den 1 augusti kommer kanalen att finnas på 26 lokala marknader, bland annat i Örebro på frekvensen 107,8. Detta på grund av de nya kommersiella radiostillstånden som auktionerades ut i slutet av förra året.

– STAR FM har varit en riktig succé framför allt i Göteborg och kompletterar RIX FM perfekt med en något äldre målgrupp. Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio och Trackslistan var den primära källan för musik, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige i ett pressmeddelande.

Jesse Wallin blir programledare för kanalens morgonprogram.

– Jesse var med och startade RIX MorronZoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG. Han är en av Sveriges mest rutinerade programledare och en pionjär inom kommersiell radio då han redan på 80-talet sände på Radio City. STAR FM är som klippt och skuren för Jesse, säger Christer Modig.