Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny regel försvårar för Saeid

En regeländring försvårar ÖSK:s värvning av Mohammed Saeid.
Eller åtminstone skjuter på övergången.
– Vi kan hamna i en konstig situation eftersom man till det här året tog bort utlåningsregeln. Därför har vi legat lågt, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

BK Forward-mittfältaren Mohammed Saeid har två raka träningsläger med ÖSK bakom sig den här vintern. Däremot blev han helt utan matchning i ÖSK:s två träningsmatcher i Turkiet.

Han har fortfarande inte skrivit på något kontrakt. Det beror främst på att ÖSK först väntar svar från Denis Abdulahi, som provat med finska VPS,

– Vi har sagt till Mohammed att den trupp som vi har är fulltalig i dag. Det finns inte utrymme, men sedan vet vi också att det finns saker på gång till exempelvis Finland. Där vi ser att det vore bra för Denis fortsatta utveckling med bra matchning. Blir det ett tapp där i truppen så vill vi ha in Mohammed.

Du är inte orolig att Saeid hamnar i IFK Mariehamn i stället?– Det här är förutsättningarna som råder nu. Vi kan inte skynda på en process och stå, som det kanske har varit tidigare, med fler mittfältare än vad vi har behov till. Då hamnar vi i en konstig situation eftersom man till det här året tog bort utlåningsregeln. Därför har vi legat lågt. Han har imponerat och kört på utan att fundera särskilt mycket. Vi får se vad som händer och hoppas kanske få svar efter lägret när Denis kommer tillbaka från Finland.

Lumbana i stark återkomst

Boris Lumbana såg ut att vara en av spelarna som efter förra säsongen skulle få leta efter en ny klubb. Läs den artikeln här. Men mittbacken har tagit stora steg i sin utveckling under vintern. Och har spelat sig tillbaka in i truppen.

– Vi hade en diskussion efter förra säsongen där vi sa att vi skulle se över hans matchning inför den här säsongen. Det kunde eventuell bli aktuellt med en ny utlåning. Men nu tycker vi att Boris har gjort framsteg under vintern. Det har hänt saker från förra säsongen. Hans fotbollskvaliteter har höjts. Dessutom är han en bra person i gruppen och tillför saker även där.

Är han ett namn för A-truppen?– Ja, han är med i A-truppen nu. Han konkurrerar på samma villkor som alla andra. Sedan får vi se vad som händer och vad som dyker upp. Han fick ju hoppa in mot Odessa. Nu har vi fyra mittbackar och det är viktigt att vi håller den gruppen så.

ÖSK har Magnus Wikström och Ilir Berisha som mest tongivande mittbackar.

I den kvoten trängs också isländske Eidur Sigurbjörnsson, som rehabat en tid efter känningar i ena låret efter en kollision.