Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny samling för kyrkan inför valet

Nu slår sig Moderaterna, Centerpartiet och Samling för kyrkan ihop och går till kyrkoval i höst i Ljusnarsbergs församling.

- Vi vill ta bort partibeteckningarna så mycket det går och hitta människor som vill engagera sig i församlingens arbete, berättar Thyra Lundell (SFK).

För några veckor sedan meddelade SFK att de inte skulle ställa upp i kyrkovalet i september 2013. Anledningen var för få personer som var villiga att jobba kyrkopolitiskt för SFK.

Nu är SFK tillbaka på planen igen, nu tillsammans med M och C.

"Förhoppningen är att få en grupp förtroendevalda som består av både erfarna och nya personer. Alla organisationer behöver fyllas på med nya krafter och nya ideer," skriver M, C och SFK i ett gemensamt uttalande undertecknat Sivert Bäck (C), Margareta Svensson (M) och Thyra Lundell (SFK).

Tillsammans blir nu M, C och SFK det nya Samling för kyrkan i Ljusnarsberg.

Sivert Bäck (C):- Vi vill ju ha en gemensam lista och till den 15 april ska nomineringslistan lämnas in och då tyckte vi det var lika bra att ta det neutrala namnet Samling för kyrkan som redan finns registrerat. I annat fall måste vi ansöka om att få registrera in ett nytt namn och om det då hade blivit avslag hade vi haft väldigt knappt om tid.