Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny sjundeplats för Marcus

Marcus Ericsson fortsätter att ha det tungt i GP2-serien. I lördagens lopp i Bahrain föll han från andra till sjunde plats.

Annons

Efter fredagens sjundeplats i Bahrain startade Marcus från andra startrutan. Han siktade på att ta sin andra GP2-seger i karriären, den första kom i Valencia 2010.

Men redan i starten fick Kumlakillen trubbel. Tom Dillmann, som startade i pole position, prejade ut svensken utanför banan. Det var rena turen att Marcus inte drogs in i en startkrasch i första kurvan där han kom ut som tvåa.

Marcus fick jobba hårt i början av loppet. Efter tre varv blev han omkörd av aggressive brasilianaren Luiz Razia och varvet senare hamnade Marcus utanför banan och blev nedputtade till fjärde plats av indonesiern Rio Haryanto.

Marcus fick problem med en trasig framvinge. En skada som förmodligen uppkom när han körde på skräp på banan.

Även Esteban Gutierrez, Felipe Nasr och mästerskapsledaren Davide Valsecchi körde förbi Marcus som fick nöja sig med sjundeplatsen. 

Marcus fick därmed fyra nya poäng och han ligger kvar på tolfte plats i mäterskapet med åtta poäng.

Fransmannen Tom Dillmann, som på försäsongen provkörde för Marcus iSport-team, tog sin första GP2-seger. Men han var hårt uppvaktad av Luiz Razia på sista varvet.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen!