Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tränare till Örebro Hockey

Jens Gustavsson, senaste två säsongerna huvudansvarig i allsvenska konkurrenten Borås, ska assistera Peter Andersson i båset två år framåt.
– Örebro har gjort en fantastisk resa senaste två åren. Inspirerande att komma till en klubb med det drivet, säger Gustavsson till NA.

Annons

Organisatoriskt har Örebro Hockey inte riktigt synkroniserat med framgångarna på isen men nu plockar klubben in två förstärkningar.

Göteborgaren Jens Gustavsson blir ny assisterande tränare.

Ny fystränare blir Mattias Mattsson som verkat i Vik Västerås de senaste fyra säsongerna.

– I två och ett halvt års tid har det bara varit jag och Peter som arbetat med laget. Nu behöver inte jag vara med på ispassen varje dag, säger klubbchefen Lars ”Mozart” Andersson som släpper rollen som assisterande tränare.

Jens Gustavsson kommer från en miljö som är lik den i Örebro.

– Jag var ensam heltidsanställd på Borås A-lag. Inte ens sportchefen Stefan Persson jobbar heltid. Så jag är van vid att jobba i en klubb med små resurer. Det har varit både nyttigt och lärorikt, säger han.

Gustavssons styrka som tränare är talangutveckling. Två säsonger i rad tog han Frölundas juniorer till SM-guld. Han har varit med och fostrat ett helt koppel kända spelare som i dag spelar i NHL. Bland andra Erik Karlsson i Ottawa, Viktor Stålberg i Chicago och dansken Lars Eller i Montreal.

– Under tre år i Frölunda jobbade jag med runt 20 spelare som draftades av NHL-klubbar, varav hälften redan i första rundan. Fem–sex killar spelar i NHL i dag, säger han.

Jens Gustavsson jobbade intimt

med Örebro under hela kvalserien. Han scoutade motståndare.

– Jag och ”Mozart” Andersson lärde känna varandra när han var tränare för Örebros juniorer i superelit samtidigt som jag tränade Frölunda. Och Peter Andersson har jag träffat på en del kurser genom åren, förklarar han sin koppling till Örebro.

Nu tar göteborgaren steget fullt ut och tar en ordinarie plats i lagledningen. Kontraktet är på två år och skrivs under i dagarna. Det börjar gälla 1 maj.

Gustavsson bor med sin familj i Landvetter utanför Göteborg men kommer att flytta till Örebro och leva särbo-liv.

– Min sambo vet hur det här livet fungerar, säger Jens.

Som NA kunde berätta i går så har Örebros succéback Ryan Gunderson redan skrivit på för en elitserieklubb. Enligt Aftonbladet handlar det om Brynäs.