Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny utredare ska säkra att coronabidrag inte missbrukas – ”Han blir nu vår antifuskgeneral”

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson höll pressträff under torsdagsmorgonen med anledning av coronapandemin. Du ser sändningen i repris här på na.se.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Morgan Johansson inledde pressträffen med att konstatera att temat för dagen är "fusk och fiffel".

– Vi har sett redan ett par exempel på det, vi har företag som med ena handen vill dela ut miljarder till aktieägare men i andra handen vill ha statsbidrag, säger Morgan Johansson.

Det har även uppmärksammats fusk med permittering, där personal arbetar mer än de får i permitteringstider bland annat.

– Det finns en risk att det finns luckor i systemen, säger Morgan Johansson och fortsätter: Därför tillsätts en särskild utredare som ska granska alla corona-relaterade stödsystem.

Stefan Strömberg blir regeringens nye utredare.

– Stefan Strömberg är en riktig doer, han blir nu vår antifuskgeneral som slår larm till regeringen, säger Morgan Johansson.

Stfan Strömberg ska gå igenom de befintliga stödsystemen och kommande för att minimera risken att det finns luckor som kriminella kan utnyttja.