Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny vandringsled synliggör vackra Vibysjön

Efter två års arbete har nu föreningen Vibybygden färdigställt en naturskön stig längs Vibysjöns västra strand. På lördagseftermiddagen invigdes Sjöstigen vid badplatsen Hästhags-udden.

vretstorp. Ett högtidligt invigningstal hölls av Gerd Gullberg Johnsson, ordförande i Strängnäs stifts egendomsnämnd, och därmed representant för markägaren.

– Ni har tre viktiga saker här i Vibybygden. Kulturhistorisk miljö, lokalhistoriskt intresserade människor och en vacker natur. Med det har ni skapat en fantastiskt vacker stig av vår Herres skapelse och till många människors glädje.

– Allt började med att vi gjorde en förstudie i Vibybygden där vi tog reda på hur vi skulle kunna utveckla bygden. Det här var en av idéerna som kom fram, säger kyrkoherde Benjamin Lundqvist som håller i trådarna för invigningen.

Delar av Sjöstigen fanns tidigare, men delvis är den helt nyanlagd.

Badplatsen var tidigare helt igenväxt, men är rensad från vass och har fått ny brygga. För några av gästerna blev badplatsen ett kärt återseende, för det har tidigare legat en badplats på samma plats,

För att fira lite extra grillade Närkes ornitologiska förening ett vildsvin.

– Det hade kunnat springa här, för det finns vildsvin här, men det här kommer från Dylta, berättade grillmästarna Mårten och Roland Gustavsson.