Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya avfarter gav farliga träd

Det är bra att Örebro kommun satsar på nya avfarter från Glomman till Norrköpingsvägen. Under 90-talet byggde Örebro Kommun en ny cykelväg längs större delen av Glomman, genom befintlig skogsmark. Under schaktarbetena skadades rotsystemen till ett antal stora furor. En kväll när jag passerade med bilen ramlade en av dessa furor i biltaket. Det blev som tur var bara några mindre bucklor i taket på bilen.

När jag i dag passerar de nya avfarterna kan jag se ett antal stora träd som bara har 50 procent kvar av sitt rotsystem. Många av träden är så pass långa att om de ramlar kommer de garanterat an nå ut i befintlig vägbana. Minnena rullar genom huvudet.

Jag hoppas nu Örebro kommun omgående ser till att dessa träd sågas ned. Nästa gång kanske det inte räcker med mindre bucklor i biltaket.

”Bucklor i biltaket”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel