Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya avstängningar efter Syrianska-bråket

Tre personer har fått maxavstängning i ett år från fotbolls- och hockeymatcher i hela Sverige.
- De här tre personerna tillhörde en klick supportrar som började bråka på läktarsektionen under matchen mellan ÖSK och Syrianska, berättar Bosse Österberg, supporterpolis i Örebro.

Anledningen till bråket är att det skreks rasistiska ramsor under en ÖSK-match mot Syrianska den 8 april., varpå andra supportrar på samma läktare reagerade och ifrågasatte deras beteende.

I nuläget är två personer misstänkta för misshandel, medan den tredje varit drivande vid misshandeln och därmed också stängs av. De tre männen är i åldern 20-27 år.

Söker lugnande effektAvstängningen, som är ett tillträdesförbud, kan utfärdas i max ett år och avsikten är att det skall bli lugnare på arenorna.

- Tillträdesförbud fungerar ungefär som besöksförbud. Skulle en avstängd person ändå gå in på arenan blir det, vanligtvis, böter. Men fängelse finns också med i straffskalan, säger Bosse Österberg.

Läs hela artikeln i torsdagens NA, papperstidningen!